General knowledge Computer Mcqs for test preparation NTS, PPSC, FPSC


01.How many types of relationship can b used?
A.2
B.3
C.4
D.5

Answer:3

02.In a relational database, a single piece of information is called?
A.Table
B.Record
C.Entity
D.Attribute

Answer:Attribute

03.How many table views are available in Microsoft Access?
A.2
B.3
C.4
D.1

Answer:2

04.Which criteria can be used to find four-character name that starts with H?
A.H*4
B.H?4
C.H???
D.H###

Answer:H???

05.Field properties determine?
A.Field size 
B.Input mask
C.Default Value
D.All

Answer:All

06.Field properties are shown in:
A.Design view
B.Datasheet view
C.a and b
D.None

Answer:Design view

07.Which field type can be indexed?
A.Memo
B.Number
C.Hyperlink
D.OLE

Answer:Number

08.Find and Replace command is found in?
A.Edit menu
B.File menu
C.Tool
D.View menu

Answer:Edit menu

09.Which of the following is an example of a filter by form expression?
A. Abdullah
B.1985
C.4 OR 5
D.None

Answer:4 OR 5

10.What is the most common type of relationship?
A.One-to-One
B.One-to-Many
C.Many-to-Many
D.Many-to-One

Answer:One-to-Many


General knowledge Computer Mcqs for test preparation NTS, PPSC, FPSC General knowledge Computer Mcqs for test preparation NTS, PPSC, FPSC Reviewed by Nokriads.com on May 04, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.