Biology Mcqs for MCAT test preparation and NTS PPSC FPSC and Medical Entry test

01.Biometry is the application of _______ in biology ?

A.Algebra
B.Matrix
C.Statistics
D.Geometry

Answer:Statistics

02.Study of insects is called______?

A.Immunology
B.Parasitology
C.Paleontology
D.Entomology

Answer:Entomology

03.What is the branch of biology in which structure and function of tissues are studied_____?

A.Cell Biology
B.Histology
C.Taxonomy
D.Morphology

Answer:Histology

04.The term biology was introduced in _______ in 1800 ?

A.Germany
B.Japan
C.Turkey
D.Italy

Answer:Germany

05.Which of the following is the basic unit of classification ________?

A.Genus
B.Family
C.Order
D.Species

Answer:Species

06.Euglena belongs to the kigdom_________?

A.Monera
B.Fungi
C.Protista
D.none of these

Answer:Protista

07.All of the following are elements that plants need in very small amounts except______?

A.Iron
B.Hydrogen
C.Copper
D.Chlorine

Answer:Hydrogen

08.Capillaries are the example of _______?

A.Organ System
B.Cell
C.Organ
D.Tissue

Answer:Organ System

09.Who discovered the living cell first time?

A. Robert brown
B. Rudolf virchow
C. Robert hooke
D. Antoni van leeuwenhoek

Answer:Robert hooke

10.Viruses are considered living organisms because ______?

A.They can be crystallized
B.They contain DNA and can be reproduced
C.They are microscopic
D.They occur in plants and animals

Answer:They contain DNA and can be reproduced


Biology Mcqs for MCAT test preparation and NTS PPSC FPSC and Medical Entry test Biology Mcqs for MCAT test preparation and NTS PPSC FPSC and Medical Entry test Reviewed by Nokriads.com on May 04, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.