Physics Mcqs for Test Preparation from basic to Advance

01. One kilowatt-hour is the amount of energy delivered during _________?
A.one second
B.one minute
C.one day
D.one hour

Answer: one hour

02. How much heat does a 40 W bulb generates in one hour?
A.155000 j
B.144000 j
C.133000 j
D.122000 j

Answer:144000 j

03.Resistance of a superconductor is ________?
A.finite
B.infinite
C.zero
D.Changes with every conductor

Answer: zero

04. Which one is the best material for making connecting wires?
A.iron
B.copper
C.silver
D.tungsten

Answer: copper

05. Internal resistance is the resistance offered by _______?
A.source of EMF
B.resistor
C.conductor
D. capacitor

Answer: the source of EMF

06. The SI unit of heat is _______?
A.Watt
B.Joule
C.Volt
D.Newton

Answer: Joule

07. An electric iron marked 20 volts 500 W.The units consumed by it in using if for 24 hours will be _________?
A.10
B.12
C.14
D.16

Answer:12

08.The graphical representation of Ohms law is ________?
A.hyperbola
B.parabola
C.ellipse
D.straight line

Answer: Straight line

09.Electrical energy is measured in _________?
A.Kilowatt-hour
B.kilo watt
C.horse power
D.watt

Answer: Kilowatt-hour

10. Electrical energy is converted to heat at the rate of _______?
A.1 Rt
B.12 R
C.12 Rt
D.V 1 T

Answer:12 R

Physics Mcqs for Test Preparation from basic to Advance

Physics Mcqs for Test Preparation from basic to Advance Physics Mcqs for Test Preparation from basic to Advance Reviewed by Nokriads.com on April 17, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.