Everyday Science Mcqs for FPSC, PPSC , NTS and other Test

01. Which of the following helps in the clotting of blood?
A.Vitamin B 1
B.Vitamin B 2
C.Vitamin D
D.Vitamin K

Answer: Vitamin K

02. The total volume of blood in a normal adult human being is?
A.5-6 liters
B.3-4 liters
C.7-8 liters
D.2-4 liters

Answer:5-6 liters

03. Red blood corpuscles are formed in the ______?
A.Liver
B.Kidneys
C.Bone marrow
D.Heart

Answer: Bone marrow

04. How many bones are there in an adult human being?
A.205
B.206
C.305
D.306

Answer:206

05. Tibia is a bone found in the?
A.Eyes
B.Arm
C.Leg
D.Face

Answer: Leg

06. The largest part of the human brain is ______?
A.Cerebellum
B.Cerebrum
C.Medulla obligation
D.None of these

Answer: Cerebrum

07.The main constituent of hemoglobin is _________?
A.Iron
B.Calcium
C.Chlorine
D.None of these

Answer: Iron

08. What is the main component of bones and teeth?
A.Calcium Carbonate
B.Calcium phosphate
C.Calcium sulfate
D.Calcium nitrate

Answer: Calcium phosphate

09. The deepest place on earth is ______?
A.Trench
B.Mangrove
C.Mariana Trench
D.Groove

Answer: Mariana Trench

10.Night vision is possible with the help of _________?
A.Red light
B.Infrared Rays
C.Violet light
D.Ultra Violet light

Answer: Infrared Rays

Everyday Science Mcqs for FPSC, PPSC , NTS and other Test

Everyday Science Mcqs for FPSC, PPSC , NTS and other Test Everyday Science Mcqs for FPSC, PPSC , NTS and other Test Reviewed by Nokriads.com on April 17, 2020 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.